Sivans

Kan ju undra vad vi hittar på!


Tidsdag

Sova - vakna - föreläsning - sivans - norrlandsmöte - sivans - komma hem! Så har dagen sett ut! Spenderar mycket tid på Sivans denna vecka! Varför får ni se på lördag, för er som går ut på Sivans och på söndag för er på bloggen! 

mysmiddag efter hårt slit, stuvademakaroner och köttbullar


Tradera

Återigen så kom det post i brevlådan! En topp och ett par byxor, sammanlagt under hundralappen! Nöjd tjej :)


phu

Varit på Sivans i tolv timmar, orkar inte göra något ordentligt inlägg. Pussochkram

Lördag

Igår var det dogdeballturnering på dagen, vi var det enda tjejlaget och det gick väl sådär.. Men det var kul ändå :)

Senare blev in och utsup för att välkomna de nya i Norrlands och tacka av de som gick ur!


Vi är norrlands glada skedar

Igår var det allnation, då alla nationer festar tillsammans och lär känna varandra bättre! Huvudtemat var möbler och norrlands fick undertemat kök! Vi bestämde oss för att klä ut oss till skedar! Grym kväll :)


Ego

På kvällskvisten blev det bio med Moa! Såg filmen Ego, riktigt bra dock förutsebar ofta! Vi tog även en iskall promenad hem då väntan på bussen skulle ta typ lika lång tid! Kröp ner under täcket direkt när jag kom hem! Nu sova :) pussochkram!


Onsdag

Äntligen fick jag köpt gymkortet och årets första träningspass är slutfört! 3km på 30 minuter är inte så bra men sprang och gick lite vartannat! Träningen blev tätt följd av att diska, phuu! Duktig tjej :)


Helg..?

Vet ni! Efter dagens lektioner och goda lunch med Lovisa blev det helt plötsligt helg.. På en tisdag! Vår kursansvarig tyckte vi kunde få lite sportlov, tack och bock! :)

Senapsgul tröja och byxor H&M, Poncho/Kofta Cubus

(Måste köpa en kamera...? Blä på spegelbilder och kass kvalle..)


Valensvinsittning

Igår kom Daniela hit och det var spännande! Sittning och fest blev det, riktigt kul! Tråkigare var att jag var tvungen att gå upp innan nio efter få timmars sömn för att storstäda Sivans med Norrlands! Tänkte strax sova, godnatt och tack för en bra helg :)


Fredag

På kvällen blev det AS, senare smög jag iväg till Lovisa som hade ett stopp i sin lägenhet på Skånes välkomstcrawl! Blev av med mina skor, lyckades återfå dem senare som tur var! Gick stallarna som hade kärlekskväll! Trevlig kväll :)


Tvätt

Kan ju undra vad min fredagsdag går ut på.. Maskinerna rullar!


Som ett brev på posten!

Tog hem denna auktion på tradera för endast 45kr inklusive frakt! Whoop :)


höhö


Den fastspända flickan

Lyssnade igår innan jag gick och la mig på P1 Dokumentär - Den fastspända flickan. Helt sjukt hur en ung flicka kan behandlas så fel av soc. Hon blir våldtagen av en man och senare tycker hennes läkare att hon ska gå på samtalsterapi hos en man fastän "Nora" begär att få gå hos en kvinna. Läkaren menar att om hon sköter sig i sex månader så kommer hon belönas med det... HUR SJUKT!?

Det är där och då hon behöver hjälp och inte om sex månader. Hon behöver känna sig trygg med den hon ska få terapi av. Lyssna på båda delarna och bli lika upprörd som jag. Hoppas verkligen att detta är det enda fallet där en ung tjej blir behandlad såhär av socialen!! Under 8 års tid fick hon ingen riktig hjälp, bara slussad mellan olika behandlingshem och liknande, hon blev hela tiden lovad terapi men det hände inte innan i slutet. Såklart har personer som blir intervjuade inga vettiga svar alls.
 
Del 1 - http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=909&grupp=17557&artikel=5400735
Del 2 - http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/142476?programid=909

Dagens Sanna

Simpelt och snyggt! (Nästan lite pinsamt att både byxor, tröja och armband är från Ge-kås!) Gillar att fynda :)


helgen

Lördagen gick åt till att jobba på Sivans, min och Robins första lördag själva som ansvariga! Kvällen började lugnt, och allt gick bra! Efteråt blev det efterfest, tog det rätt lugnt och gick hem runt 11. Vaknade några timmar senare och då var det dags att städa efterfestlokalen... Tre grabbar sitter kvar, de har alltså festat i ungefär tolv timmar, bra kämpat! 

Sen sov jag hela kvällen och nu är det måndag. Mötesdag med sivansstyrelsen! Inget vidare kul inlägg så bjuder på en låt :)


Passanger - Let her go

Locked Out Of Heaven - Bruno Mars

Igår berättade mamma att de var ett gäng som skulle åka och hälsa på min kusin i maj. Jaha, HEJ!? Varför är inte jag tillfrågad? Mamma sa att hon skulle kolla om det finns plats för en till, annars kunde jag få sova under bordet tyckte hon........ Snäll mamma jag har :)

Min kusin är snällare och menar att jag kan dela rum med mamma och om det finns hjärterum finns det stjärterum, tur det, för det är hon som är värdinnan! Så i maj blir det fem dagar i England, längtar redan nu :)

Fredag

Idag har jag pluggat lite med Hilda, gjorde klart gårdagens uppgift! Sovit (vänt helt på dygnet denna veckan..). Sen fick det bli after school med god mat! Efter det chansade jag vilt för att se om Moa ville fredagsmysa, det ville hon en stund :) bra fredag!


bemötande - samtal

Sitter i bibblan och har nästan skrivit en sida på detta arbetet, måste ändå erkänna att det är rätt intressant hur man som pedagog ska bemöta och samtala med barn. Barn har en helt egen värld och det är svårt för en vuxen som har nya erfarenheter att se in i deras perspektiv helt och hållet! Ska kämpa på en stund till så jag förhoppningsvis kan vara ledig imorgon! :)

Onsdagspub

Precis som Lovisa påpekade och som faktiskt hände så tog min första pubkväll som ansvarig slut! Lugn kväll, bra start! Hoppas verkligen att min vilja och motivation kommer sitta kvar, för just nu tycker jag det är riktigt jävla kul att sitta med i Sivans!! Hörrni, godnatt, kvällen är gammal :) pussochkram!


Bättre kväll

God skagen, med te och en Lovisa gjorde kvällen till en bättre kväll! :)


Godkänd

Japp, då var man godkänd på matematiktentan! Riktigt skönt då jag inte hann plugga så mycket på den eftersom jag var sjuk hela den veckan! :) Nu är det strax dax för nästa "prov"! Som nybliven sivansansvarig går man på stökfritt, en utbildning om alkohollag och vad som händer när man dricker och så vidare! Sista träffen idag och det ska avslutas med ett prov! Håll tummarn :)


Dröm sött

Felix och jag säger godnatt efter en skön helg bestående av crawl, biljardturnering och möte.

crawl

Igår var det dags för terminens crawl med Norrlands. Man går alltså runt till allas lägenheter och dricker en drink och leker lekar och har allmänt roligt. Igår hade vi temat tönt och alla var riktigt snygga :) Galen kväll!


RSS 2.0